Zondag 8 en 15 mei organiseerde de verkeerspolitie Antwerpen de 'Veilige Motorrijdagen' waar ervaren en minder ervaren motards hun rij-mogelijkheden konden testen. Door het mooie weer was er massale belangstelling.

Zo'n 50-tal Netelandse motorrijders vetrokken zondagmorgen om 9u in colonne, onder begeleiding van de motards van politiezone Neteland, richting Antwerpse haven, waar er op verschillende locaties proeven werden opgesteld.

Hoewel een geëscorteerde colonne nooit mag worden onderbroken, waren er toch enkele mobilisten die voor gevaarlijke situaties zorgden door zich tussen de colonne te 'wringen'. Ze werden vriendelijk doch kordaat door de Netelandse politiemensen terechtgewezen en uit de colonne gehaald.

Voor zondag mocht verkeerspolite Antwerpen zo'n 220 rijders verwelkomen, volgende week zijn er dat  240. De politie spreekt van een succes, want jaar na jaar zijn er meer deelnemers aan deze verkeersveilige activiteit.

Alvorens aan de eerste proef te kunnen deelnemen, werd er van elke motorrijder een blaastest afgenomen, maar gelukkig blies iedereen 'safe' zodat iedereen aan de proeven kon deelnemen.

De proeven bestonden onder andere uit een trage doorgang, rijden over een afgeschuinde balk, trage en snelle slalom, rem- en uitwijkproeven, cirkelbewegingen met 1 en 2 handen en het 8-rijden. Zowel voor de ervaren rijders als voor de beginnelingen werd door de deskundige uitleg van de mensen van de verkeerspolitie duidelijk dat vooral kijken waar je naartoe wil rijden heel belangrijk is.

En zo heeft iedereen, jong of oud, man of vrouw, ervaren of beginneling, vandaag weer heel wat bijgeleerd over hoe men zich met de motor veilig in het drukke verkeer kan begeven en bewegen.

Foto's: Peter Vissers/Nnieuws.